www.pravoslavno-hriscanstvo.com

Православно хришћанство..com. Каталог православних ресурса на интернету

среда, 23. март 2011.

Предговор књиге `Фосили кажу не`, др Дјуен Гиш

Предговор





Ова књига садржи једну од најразорнијих критика еволуционе филозофије које се могу наћи. Она јуриша право на тврђаву претпостављеног научног доказа за еволуцију и уништава њен централни бастион.

Фосилни налаз мора омогућавати критични доказ за или против еволуције, пошто ни један други научни доказ не може с вероватноћом бацити светло на стварну историју живих бића. Сви други докази зависни су од околности и могу се ефективније објаснити преко модела стварања. Временски распон људског посматрања превише је кратак да би омогућио запис о стварној еволуционој промени од нижих ка вишим врстама организама у данашње време. Витално питање је стога: "Да ли запис из прошлих времена, сада сачуван у форми фосила, показује да су се такве промене десиле?" Одговор је недвосмислен: "Фосили кажу не!" Није било еволуције у прошлости, ништа више него што је има у садашњости. Ову важну чињеницу убедљиво демонстрира и документује Др. Гиш у овој књизи.

Др. Дјуен Т. Гиш је пажљив научник великог потенцијала. Успешно је бранио концепт стварања пред бројном универзитетском и научном публиком, као и у формалним дебатама са многим од водећих еволуциониста.




Ова књига прошла је неколико издања и већ је врло успешна у својој мисији упућивања људи у истину науке о стварању. У овом новом, проширеном и ревидираном издању, она је још убедљивија и биће без сумње прихваћенија него икад раније. Свако ко прочита ову књигу, а затим и даље одбија стварање ради еволуције, мора бар признати да он верује у еволуцију упркос огромном доказу фосилног записа против ње.

Др. Хенри Морис, Председник Института за проучавање стварања, Kалифорниjа 92071

О аутору


Др. Дјуен Гиш (докторат из области биохемије одбранио на Униврзитету Калифорнија, Беркли) потпредседник је и професор природних наука на Институту за проучавање стварања (Institute for Creation Research, Сантее, Калифорниа 92071). Провео је 18 година у биохемијском истраживању на Медицинском колеџу Корнел Универзитета, Вирус лабораторији Универзитета Калифорниа, Беркли и Апџон компанији, Каламазу, Мичиген. Аутор је и коаутор бројних научних радова на свом пољу и познати аутор и предавач на тему стварање/еволуција. Члан је Америчког хемијског друштва и Америчког института за хемију.



Нема коментара:

Постави коментар