www.pravoslavno-hriscanstvo.com

Православно хришћанство..com. Каталог православних ресурса на интернету

субота, 16. април 2011.

Интервјуи научника из документарног филма Expelled(1)


Dr Stephen Meyer





Stein: Newton je pokopan u kutu genija na Westminster Abbey-u, tocno?

Meyer: To je tocno, da. Darwin je isto tako pokopan u Westminster Abbey-u

Stein: Tako je. I Darwin.

Meyer:  Da, da. Tocno jedan blizu drugog.

Stein: A vi ste ovdje u Redmond-u u maloj zgradi bez znaka, tocno? A vi ste ocito jedan izuzetno pametan covjek, ali kako se usudite izazvati  nekoga tko je pokopan u kutu genija odmah pokraj Newtona na Westminster Abbey-u?

Meyer: Pa, možda izgleda malo škakljivo,  ali to je ono što znanstvenici trebaju raditi. Kad sam bio na Cambridge-u, jedan od mojih nadredenih nas je cesto savjetovao da obratimo pozornost na zvuk jednorukog pljeskanja, što ce reci: ako postoji argument s jedne strane, pretpostavka je da postoji argument i na drugoj. Ono što sam našao u proucavanju strukture argumenta podrijetla vrste je to što za svaki dokaz koji je baziran na argumentu za jednog od Darwinovih dvokljucnih prijedloga, postoji dokaz baziran na kontra argument.

Stein: Pa,ali-da li je to debata? Postojite vi i samo nekoliko ljudi u elegantnom malom uredu na kraju grada, recimo, na jednoj strani, i svi fakulteti najveci univerziteti na svijetu na drugoj strani. Koji govore u odjelima i autoratitivnim glasom.

Meyer:  Da, tako je. Pa, u bilo kojem slucaju, debata se stvarno nece srediti brojkama. Sredit ce se dokazima i argumentima.


Dr Jonathan Wells






Stein: Kakvim imenima vas nazivaju?

Wells: Uh, kreacionist.

Stein: Što im kažete natrag kad vam kažu da ste kreacionist?

Wells: Pa, obicno nemam priliku.

Stein: Što vi osobno stavljate na kocku?

Wells: Prvo, volim znanost. Mislim da je put darwinista takav da kvari dokaze,izoblicava dokaze, i loš je za znanost.

Stein: Pa, drugi znanstvenici ce vam reci da jednostavno zašutite ako volite znanost, OK? Zato što ste kao neka vrsta bacene bombe u znanost.

Wells: Ja uznemiravam sustav. Mislim da to zaslužuje da budemo ljuti u ovom slucaju.

Stein:  Zašto?

Wells: Jer je dokaz unakažen. Podupirati teoriju koja,mislim,ne drži vodu.




Dr David Berlinski






Berlinski: postavimo ovo na ovaj nacin. Prije nego što možete pitati ako je darwinova teorija tocna ili nije, morat cete pitati preliminarno pitanje ''je li dovoljno jasna da bude tocna?''

Stein:  To je vrlo drugacije pitanje.

Berlinski:  Jedna od mojih rasprostranjenih doktrina o darwinovoj teoriji je covjek ciji predmet je samo zbrka. To je kao gledanje u sobu punu dima.  Ništa u teoriji nije precizirano,cisto pažljivo definirano ili opisano. Manjka strogost koja se ocekuje od matematickog fizicara, i matematicaru-fizicaru manjka strogosti koja se ocekuje od matematicara. Dakle mi razgovaramo o postupnom puštanju razine inteligentnosti sve dok ne dotaknemo evolucijsku biologiju. Mi ni ne znamo što su vrste, za ime Boga.

Stein:  Pa je njegova teorija dim, ali elegantni dim.

Berlinski: Postoji odredena elegancija za nju, ali mislim da je Einstein imao odredenu napomenu: preferirao je ostaviti eleganciju da bude mjerena  njegovoj mjeri.









Нема коментара:

Постави коментар